Opis
O produkcie
Kombucha różana z miodem powstaje na bazie naparu z zielonej herbaty z dodatkiem naszego pysznego miodu. Nie filtrujemy jej i nie pasteryzujemy czerpiąc z natury to co najlepsze.Dodanie miodu do naszej kombuchy różanej, podkręciło jej delikatny kwiatowy smak.Jeśli poszukujesz alternatywy – ale nadal bardzo pysznej – dla słodkich napojów gazowanych wybierz Kombuchę różaną!
Co to jest Kombucha?
Kombucha to napój powstały z fermentowanej herbaty. Otrzymujemy go dodając do osłodzonej herbaty specjalny grzyb herbaciany (SCOBY*) i pozostawiamy całość do fermentacji. W trakcie tego procesu bakterie i drożdże zawarte w grzybku herbacianym (SCOBY*) zużywają cukry z herbaty i przetwarzają je na kwas octowy, kwas glukonowy oraz inne substancje, które nadają Kombuchy wyjątkowy smak, aromat oraz właściwości!
Właściwości Kombuchy różanej z miodem:
- 100% naturalna, przyrządzana na bazie herbaty
- zdrowa alternatywa dla napojów gazowanych i alkoholu
- niepasteryzowana i niefiltrowana
- bezglutenowa
Informacje
Przechowywanie: Kombuchę przechowuj w chłodzie, w lodówce lub spiżarni. Optymalna temperatura dla niej to 2-8 stopni Celsjusza. Kombucha jest żywa, dlatego może bąbelkować i
delikatnie gazować. To dobry znak! Unikaj potrząsania butelką i trzymania jej w cieple.
Składniki: napar z zielonej herbaty (woda, zielona herbata), zagęszczony sok jabłkowy 21%, syrop różany 5% (cukier, wyciąg z płatków róży 38%, regulator kwasowości: sok z cytryny), miód 1%.
Pojemność: 750ml
Ważne!
Kombucha to produkt żywy i świeży, cały czas aktywnie pracuje w butelce. Dlatego jest taka dobra!
Zaczekaj z ich otwarciem, po wyjęciu z paczki wstaw butelkę pionowo do lodówki i odczekaj, aż
Kombucha dobrze się schłodzi i odtai po podróży! Nie potrząsaj butelką, chyba, że zależy Ci na szampańskim efekcie wybuchającego trunku!
Kombucha może zawierać do 1,2% alkoholu, który może sie wytracić w naturalnym procesie fermentacji.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.