Opis
Jak przygotować napar Z SADU?
NA CIEPŁO porcja na filiżankę
Płaską łyżeczkę suszu zalać wrzątkiem (ok. 250ml) i parzyć pod przykryciem przez 5 minut. Po zaparzeniu zamieszać.
NA ZIMNO porcja na litr lemoniady ziołowej
Czubatą łyżkę suszu zalać wrzątkiem (250ml) i parzyć pod przykryciem przez 15 minut. Kiedy esencja przestygnie odcedzić zioła, dopełnić zimną wodą (750ml). Napar najlepiej smakuje dobrze schłodzony, można dodać kostki lodu.
Dzienna dawka spożycia: 3 filiżanki
Spożywanie w ciąży: brak przeciwwskazań, rooibos łagodzi mdłości
Spożywanie przy karmieniu piersią: brak przeciwwskazań, rooibos wzmaga laktację
Spożywanie przez dzieci: brak przeciwwskazań
Mieszanka ziołowa Z SADU – 50 g
Składniki: rooibos, owoc czerwonej porzeczki, liść jeżyny, liść czarnej porzeczki, liść mięty.
Kraj pochodzenia ziół: Polska, Rooibos – RPA
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.